De voedingsvezel is een verzamelnaam voor de onverteerbare bestanddelen, die van nature in plantaardige voedingsmiddelen voorkomen.
Vezels komen voor in: groenten, fruit, noten, peulvruchten, volle graanproducten, aardappelen, ...
Deze zijn NIET toegestaan
Toegestane voeding:
- wit brood, witte beschuit, toast, geroosterd wit brood, croissant, melkbrood, suikerbrood, sandwiches, pistolets.
- alle gebak zonder fruit, peperkoek, speculaas, droge koekjes, chocoladekoekjes
- witte rijst en deegwaren
- aardappelzetmeel, maïszetmeel, puddingpoeder, tarwebloem
- melkproducten
- kaas
- vlees
- vis
- vetstof
- eieren
- mayonaise, saus zonder groenten of fruit
- laurier, tijm, zout, tomatenpuree, dragon, vanille-extract, kaneel, azijn, peper, nootmuskaat, mosterd
- koffie, thee, water, cola, alcohol
- magere bouillon
- suiker, suikerfondands, gelei (= confituur zonder pitten), honing, witte- en melkchocolade
Niet toegestane voeding:
- bruin-, volkoren-, roggebrood, krentenbrood
- fruitgebak, volkorenspeculaas, koekjes met noten, koekjes met fruit, volkorenkoekjes, müeslikoekjes, mattetaart, rijstwafels, chips
- zilvervliesrijst, volkorendeegwaren
- ontbijtgranen, müesli, cornflakes, havermout, volkorenbloem
- melkbereidingen met fruit en granen
- platte kaas met fruit, kaas met noten
- saus met groenten of fruit
- pickles, kappers, zure uitjes, augurken, olijven
- fruitsappen (met pulp), groentesappen
- soep (met groenten)
- cacao, chocolade bitter, chocolade met nootjes, chocolade met kokos, marsepein, appelstroop